Το Ψέμα

Η αλήθεια

Δημοσίευμα από τα "Τοπικά Νέα"  Απόφαση ΣτΕ 2066/2016 -


Tέσσερα χαμόγελα υποδηλώνουν επιτυχία στο εξώφυλλο τών Τοπικών Νέων-
Κι όμως η προσφυγή τους απορρίφθηκεαπό το Facebook - με κόκκινο οι ψευδείς ισχυρισμοί τού αντιδημάρχου Καριότη

Αλέξανδρος Καριώτης - Αντιδήμαρχος Τεχνικού Τομέα Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού (2 Δεκεμβρίου 2016)

    Αξίζει να επισημανθεί πως μεταξύ άλλων ψευδολογιών και ανακριβειών, στην "ενημερωτική" επιστολή τού Σωματείου Ένωση Ιδιοκτητών Ψυχικού αναφέρεται πως "μετά από προσφυγή τού Σωματείου μας η τιμή τής Β ζώνης Ψυχικού με απόφαση τού Συμβουλίου τής Επικρατείας μειώνεται αμέσως και αναδρομικώς από 5150 σε 4.100 από το 2007 και μετά." πράγμα που είναι παντελώς ανακριβές. (Απόσπασμα από την "ενημερωτική" επιστολή γραφικού τύπου που βρίθει ανακριβειών και παραπληροφόρησης.)

Η απόφαση του ΣτΕ αναφέρεται με απόλυτη σαφήνεια στο διάστημα 2009- 2011 και όχι "από το 2007 και μετά, πράγμα που δημιουργεί την πλασματική εντύπωση ότι ενδεχομένως το 4100 να ισχύει έως και σήμερα...... Ωστόσο, ως γνωσόν, στο διάστημα 2007-2009, η αντικειμενική τιμή στη Β ζώνη Ψυχικού, ήταν ούτως η άλλως 4.100. Επομένως η τυχόν ισχύς της απόφασης του ΣτΕ (η επιφύλαξη αυτή υπάρχει διότι μετά το 2011 ακολούθησαν πολλές άλλες ρυθμίσεις) θα αφορά το διάστημα 2009-2011 και μόνο και όχι "από το 2007 και μετά" που ψευδώς αναγράφεται στην "ενημερωτική" επιστολή. Δηλαδή αναφερεται σε εποχή προ της θέσπισης και του "προσωρινού" ΕΗΤΗΔΕ και πριν από την θέσπιση του δημευτικού ΕΝΦΙΑ.... (αναφέρεται σε εποχές που οι χρεώσεις του ΦΑΠ αποτελούσαν ένα απαλό χάδι σε σύγκριση με τη σημερινή τραγικά δυσμενή φορολογική επιβάρυνση).

Για να μην δημιουργούνται λοιπόν πλασματικές εντυπώσεις, ο Δήμος μας , μετά από επισταμένη μελέη του θέματος, θα ενημερώσει τους κατοίκους, ούτως ώσε να υπάρξει υπεύθυνη και έγκυρη ενημέρωση.


 

Τι δεν κατάλαβε ο αντιδήμαρχος Καριότης?

   Από τον Νοεμβριο 2016 ο Δήμος όχι μόνον δεν ενημέρωσε τους δημότες ότι έχουν να λάβουν σημαντικές επιστροφές φόρων, αλλά δεν επέτρεψε καν στο Σωματείο Ένωση Ιδιοκτητών Ψυχικού έστω να καταχωρήσει μία παράγραφο στο περιοδικό τού δήμου, που εκδίδεται με χρήματα τών δημοτών.
Αντιθέτως η δημοτική Αρχή (Ξυριδάκης, Αλεξοπούλου, Καριότης) ενέπαιζαν ("υπεύθυνα και έγκυρα") τους πάντες λέγοντας ότι μετά τις 17/3/11 επανέρχεται σε ισχύ η ...τρείς φορές ακυρωμένη από το ΣτΕ τιμή τών 5150 , που όχι απλώς έχει κριθεί άκυρη αλλά είναι προϊόν απάτης, εκ μέρους υπαλλήλων τής ΔΟΥ Ψυχικού και κάποιων επικεφαλής τού Δήμου Ψυχικού. Οι Δημότες ακόμη περιμένουν την "υπεύθυνη και έγκυρη ενημέρωση" τής παρέας τών κκ. Ξυριδάκη-Καριότη.


Συμπέρασμα
1. Μην εμπιστεύεστε τυφλά τα "δωρεάν" δημοσιεύματα που εκθειάζουν ακόμη και τις αποτυχίες τής Δημοτικής Αρχής, ενώ αποσιωπούν τις επιτυχίες τών δημοτών... Το παράδειγμα είναι ενδεικτικό τής "δημοσιογραφίας" τών Τοπικών Εφημερίδων.
2. Όσοι εμπιστεύονται τους κκ. Ξυριδάκη-Καριότη, μπορούν να συνεχίσουν να πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ κλπ φόρους με τιμή ζώνης 5.150 (ή, οι πλέον πορωμένοι, με 8000 ). Οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες στη β ζώνη έχουν να λαμβάνουν επιστροφές 10 ετών από τις ΔΟΥ όπου ανήκει ο καθένας.
Για περισσότερες πληροφορίες email στο tax-return@enip.gr

enip.gr